Wat is een mondkapje en hoe gebruikt u het?

Welke mondkapjes zijn er allemaal, wat zijn de verschillen en welke heeft u straks nodig? Deze vragen worden steeds belangrijker. Mondkapjes zorgen voor meer hygiëne in een drukke omgeving, zoals restaurants, winkels en in het openbaar vervoer.

Lees meer

Welk mondkapjes heeft u straks nodig ?

Welke mondkapjes zijn er allemaal, wat zijn de verschillen en welke heeft u straks nodig? Deze vragen worden steeds belangrijker. Mondkapjes zorgen voor meer hygiëne in een drukke omgeving, zoals restaurants, winkels en in het openbaar vervoer.

Lees meer >

Word ik minder snel ziek door het dragen van een mondkapje?

Het op de juiste wijze dragen van een gecertificeerd mondkapje vermindert de kans om ziek te worden. Natuurlijk is het tevens van belang dat u zich aan de overige door het RIVM gestelde richtlijnen houdt.  

Lees meer >

Alles wat u moet weten over het OV en het dragen van mondkapjes.

Of u nu reist met HTM, Qbuzz, EBS of NS, vanaf 1 juni moet iedereen verplicht mondkapjes dragen in het OV.  Wie zich niet houdt aan de maatregelen tegen het Coronavirus riskeert een boete van 95 euro.

Wij hebben hieronder de 4 belangrijkste veranderingen in het OV op een rijtje gezet samen met de regels over het dragen van mondkapjes, zodat u goed voorbereid op reis kunt!

Lees meer >

Op vakantie in 2020?

Binnenkort gaan de grenzen weer open en mogen we weer op vakantie binnen Europa. Vakanties in 2020 zullen er heel anders uitzien dan voorheen en het kabinet adviseert dan ook om u goed voor te bereiden voordat u op reis gaat. Als u niet gebonden bent aan het schoolrooster, wordt geadviseerd om zoveel mogelijk buiten het seizoen op vakantie te gaan. Dit is om de zomerdrukte te vermijden.

Lees meer >

Mondkapjes in het vliegtuig

Vanaf 16 juni is het weer mogelijk om op vakantie te gaan naar landen binnen Europa en de Schengenzone. Ook vluchten draaien weer op volle toeren. Toch zal vliegen er de komende tijd erg anders uit zien. Plan je reis goed van te voren, informeer naar de maatregelen op het vliegveld van vertrek en aankomst en neem voldoende mondkapjes mee!

Lees meer >

Mondkapjes plicht in Rotterdam en Amsterdam

Vanaf 5 augustus zijn mondkapjes in Amsterdam en Rotterdam verplicht op drukke plekken. Op deze plekken worden a.s. woensdag mondkapjes uitgedeeld. De mondkapjes plicht is een toevoeging aan de corona regels en zelfs met het mondkapje op gelden nog steeds de normale corona regels, zoals de anderhalve-meter-regel. Het niet houden aan de mondkapjes plicht kan leiden tot een boete of een verzoek om het gebied te verlaten.

Lees meer >

Mondkapjes en Maatregelen in België

Heel België en delen van Nederland zijn deze week oranje gekleurd op de Europese corona kaart. Op vakantie gaan in landen met een oranje reisadvies betekent dat je bij terugkeer 14 dagen verplicht in quarantaine moet. Ook gelden er weer strengere corona maatregelen in België. Niet alleen goed om te weten als je op vakantie gaat naar België, maar ook als je er met de auto doorheen rijdt naar Zuid-Europa.

Lees meer >

Is het dragen van een mondkapje verstandig

(ook als het niet verplicht is)?

Misschien erg comfortabel is het niet altijd, maar wel erg verstandig. Je raad het al, we hebben het over het dragen van een mondkapje.

Lees meer >

Nog steeds niet overal mondkapjes in de zorg

 

Op dit moment is het volgens het RIVM niet nodig dat zorgpersoneel standaard een mondkapje draagt. Dit advies komt echter niet overeen met het advies van de wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en het European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC). Wat is precies het verschil tussen de twee adviezen en waarom is het toch verstandig veel mondkapjes te gebruiken in de zorgsector?

Lees meer >

De Corona app: Hoe werkt het?

De app Corona Melder van de overheid is sinds een paar weken beschikbaar om te downloaden. Echter pas vanaf 1 september zal de app daadwerkelijk bruikbaar zijn in meerdere delen van Nederland. De app waarschuwt iedereen die mogelijk besmet is geraakt met het coronavirus. Hoe het precies werkt en wat de app precies doet vertellen we je in dit artikel.

Lees meer >