Mondkapjes en Maatregelen in België

Heel België en delen van Nederland zijn deze week oranje gekleurd op de Europese corona kaart. Op vakantie gaan in landen met een oranje reisadvies betekent dat je bij terugkeer 14 dagen verplicht in quarantaine moet. Ook gelden er weer strengere corona maatregelen in België. Niet alleen goed om te weten als je op vakantie gaat naar België, maar ook als je er met de auto doorheen rijdt naar Zuid-Europa.

 

Maar wat zijn nu precies de regels in ons buurland?

 

 

Lockdown in Antwerpen

In de afgelopen twee weken zijn er in de provincie Antwerpen veel meer corona besmettingen dan in andere delen van het land. Om deze reden hebben de regionale autoriteiten de corona maatregelen in dit gebied weer fors versterkt. Zo worden vakantiegangers sterk opgeroepen om niet meer naar de provincie Antwerpen te komen. Wel mag er doorheen gereden worden onderweg naar een andere bestemming, het is dan wel belangrijk dat er niet gestopt wordt in de provincie, ook niet om te tanken. Als je terugkomt van je vakantie uit Antwerpen naar Nederland wordt dringend geadviseerd om 14 dagen in thuis quarantaine te gaan.

 

 

Mondkapjes in België

Ook andere regels omtrent het coronavirus veranderen in België. Zo zijn mondkapjes nu verplicht in het openbaar vervoer, luchthavens, winkels en ook andere openbare gebouwen zoals musea, bioscopen en bibliotheken. Ook is een mondkapje verplicht in drukke winkelstraten en bij verplaatsingen in de horeca, bijvoorbeeld even naar de wc lopen in een restaurant. In Antwerpen is het dragen van een mondkapjes zelfs overal verplicht. Houd er rekening mee dat andere steden en gemeenten in België ook dezelfde soort maatregelen kunnen nemen als Antwerpen. Hou dus goed de lokale nieuwszenders in de gaten.

 

In de auto in België

Ook gelden er in België andere regels in de auto. In principe is er geen limiet op het aantal mensen dat in een auto mag zitten. Zit je in de auto met iemand uit een ander huishouden dan moet de anderhalve meter regel gehandhaafd worden waar dat mogelijk is. Lukt dat niet dan geldt het dringende advies een mondkapje te dragen in de auto. Voor personen uit hetzelfde huishouden geldt deze verplichting niet.

 

 

Ga je op vakantie naar België? Dan kan het een stuk veiliger (en voordeliger) zijn om van te voren veel mondkapjes mee te nemen. Bekijk hier ons aanbod voor voordelige mondkapjes die gegarandeerde veiligheid bieden.