Op vakantie in 2020?

In deze landen heeft u een mondkapje nodig

& dit zijn de regels!

Binnenkort gaan de grenzen weer open en mogen we weer op vakantie binnen Europa. Vakanties in 2020 zullen er heel anders uitzien dan voorheen en het kabinet adviseert dan ook om u goed voor te bereiden voordat u op reis gaat. Als u niet gebonden bent aan het schoolrooster, wordt geadviseerd om zoveel mogelijk buiten het seizoen op vakantie te gaan. Dit is om de zomerdrukte te vermijden.

Eerste voorbereidingen

Ga alleen naar landen op reis met een geel reisadvies, deze informatie kunt u vinden op de site van de overheid. De meeste landen in Europa gaan vanaf 15 juni op geel. Toch is het ook belangrijk om te controleren of die landen nederlandse toeristen binnen laten, dit is namelijk niet altijd het geval. Het is belangrijk om goed op de hoogte te blijven van de maatregelen. Deze zijn erg veranderlijk en in veel landen wordt er streng beboet op overtredingen.

Mondkapjes

In zowel alle Europese landen is het verplicht om mondkapjes te dragen in het OV of, in sommige gevallen, in drukke winkels. Het is dan ook aan te raden om goed in te slaan voor u op reis gaat. Bescherm uzelf goed tegen het virus om een zo prettig mogelijke vakantie te ervaren.

U kunt hier ons aanbod bekijken. 

In sommige landen gelden er andere corona maatregelen dan in Nederland. Hieronder vind je de belangrijkste informatie voor populaire bestemmingen (binnen Europa).

 Heb ik mondkapjes nodig als ik op vakantie ga naar…?

Frankrijk in Corona tijd

Vanaf 15 juni wordt buitenlands toerism weer toegelaten in Frankrijk. De Franse regering moet wel nog formeel besluiten of nederlandse toeristen welkom zijn deze zomer. Dit besluit wordt komende week bekend gemaakt. Houd de website van de overheid goed in de gaten voor meer informatie.

Ook worden in Frankrijk maatregelen getroffen om de verspreiding van het COVID-19 virus te verkleinen. In het hele land gelden beperkende maatregelen, deze vind je hieronder:

Beperkende maatregelen Frankrijk

 Er moet 1 meter afstand gehouden worden in cafés, restaurants, kroegen.

  • Mondkapjes zijn verplicht in ov.
  • Groepsvorming is niet toegestaan.

Er staan een boete van € 135 op het overtreden van de maatregelen.

Spanje in Corona tijd

Spanje wilt vanaf juli buitenlands toerism toestaan in gebieden waar het coronavirus onder controle is. Welke gebieden dit precies zijn moeten nog aangegeven worden door de Spaanse overheid. Pas eind juni zal dit wat duidelijker worden. De Spaanse regering moet ook nog formeel besluiten of nederlandse toeristen welkom zijn deze zomer. Houd dus de site van de overheid goed in de gaten. In heel Spanje gelden beperkende maatregelen, deze vind je hieronder:

Beperkende maatregelen Spanje

  • Restaurants en bars hebben de deuren deels geopend, minder mensen binnen en afstand tussen de tafels.
  • Openbare zwembaden zijn gesloten, stranden zijn open onder toezicht
  • Mondkapjes zijn verplicht in het OV

 Italië in Corona tijd

Italië is weer open voor toerisme sinds 3 juni. In heel het land gelden beperkende maatregelen, deze vind je hieronder.

Beperkende maatregelen Italië

  • Ligbedden op het strand moeten minimaal 1,5 meter verwijdert van elkaar zijn.
  • Mondkapjes zijn verplicht in winkels en openbaar vervoer
  • Restaurantbezoekers moeten minimaal 1 meter afstand houden.

Er worden flinke boetes uitgedeeld voor iedereen die zich hier niet aan houdt.

Duitsland en Griekenland in Corona tijd

Vanaf 15 juni kunnen Nederlanders weer op vakantie in Duitsland. Op dit moment zijn de grenzen al open, maar alleen voor noodzakelijk reizen. In Duitsland gelden gelijkmatige regels als in Nederland. In Griekenland zijn voorlopig nog geen toeristen welkom. Halverwege juni begint Griekenland met het gefaseerd openen van het land. Nog lang niet alle landen mogen naar het land toe vliegen, waaronder nederland.

Caribische eilanden in Corona tijd

Er wordt naar gestreefd om vanaf 15 juni vakanties naar de Canarische eilanden weer mogelijk te maken. Hieronder vallen: Bonaire, Sint Eustatius, Saba, Curaçao, Aruba en St. Maarten. De maatregelen tegen Corona zijn nog onbekend en het wordt geadviseerd om de website www.nederlandwereldwijd.nl goed in de gaten voor het laatste nieuws.

Landen waar u niet naar toe kunt

Voorlopig kunt u nog niet afreizen naar het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Denemarken. Hier is of het risico op besmetting nog te groot of zijn nederlandse toeristen nog niet welkom (Denemarken). Ook populaire vakantiebestemming buiten Europa, zoals Turkije en Egypte zijn nog niet open voor nederlandse toeristen.

Nog op zoek naar mondkapjes?

Neem gerust een kijkje in ons aanbod!