De Corona app: Hoe werkt het?

 

De app Corona Melder van de overheid is sinds een paar weken beschikbaar om te downloaden. Echter pas vanaf 1 september zal de app daadwerkelijk bruikbaar zijn in meerdere delen van Nederland. De app waarschuwt iedereen die mogelijk besmet is geraakt met het coronavirus. Hoe het precies werkt en wat de app precies doet vertellen we je in dit artikel.

 

 

Mogelijke besmetting

Zodra je de app download houd deze door middel van bluetooth signalen bij waar je bent en vooral bij wie je in de buurt bent geweest. De app moet een extra hulpmiddel zijn voor het GGD om zo het contactonderzoek makkelijker te laten verlopen. Als je bijvoorbeeld in een restaurant uit eten bent geweest en twee tafels verder zat iemand die een paar dagen later positief getest wordt op corona, zul je een melding krijgen op je telefoon en kun je je melden bij het GGD. Ook kun je zelf een melding maken als je positief getest bent en krijgen de andere mensen in het restaurant een melding.

 

 

Privacy

Sommige mensen vinden dat de app mogelijk een inbreuk op de privacy is. Het is echter goed om te weten dat de app volledig vrijwillig is, anoniem is en geen persoonlijke gegevens opslaat. De app werkt ook op basis van bluetooth signalen en gebruikt dus geen locatiegegevens. Zo kan de app aan de hand van de sterkte van het bluetooth signaal zien wanneer en hoelang je bij iemand in de buurt bent geweest. Je krijgt dan bijvoorbeeld wel een melding als je met een besmet persoon in een restaurant hebt gezeten, maar niet als deze simpelweg langs je fietste op straat. Wel blijft de app altijd actief, ook als je deze afsluit.

 

 

De app wordt in eerste instantie getest in de provincies Drenthe, Overijssel en delen van Gelderland

 

Bekijk hier een animatievideo over de corona-app via nu.nl vanp

 

https://www.nu.nl/281835/video/zo-ziet-de-nederlandse-corona-app-eruit.html

 

 

Nog mondkapjes nodig?
Bekijk hier ons aanbod